"Безкінечний ланцюг голодуючих" запускають на підтримку Олега Сенцова в Парижі

Починаючи з 9 години ранку, цієї п’ятниці, 14 вересня, відомі французькі режисери та інтелектуали будуть по дню голодувати перед посольством Росії в Парижі, вимагаючи звільнення всіх українських політичних в’язнів Кремля. Згідно з інформацією видання liberation.fr, ініціює акцію колишня міністр юстиції Франції, Крістіан Тобіра — повідомляють на сайті Save Oleg Sentsov.

«Власне, у цю п’ятницю Олег Сенцов проводить свій 124 -й день голодування. За словами його адвоката, український режисер, який вимагає звільнення з російських тюрем близько 70 своїх співвітчизників, з 14 травня не вживає їжу і знаходиться у критичному стані», — йдеться на сайті організаторів.

Оскільки, тримання Сенцова під вартою є безпідставним, тож актори і режисери, письменники й журналісти, російські та зарубіжні, регулярно просять про його звільнення. Президент Еммануель Maкрон уже кілька разів звертався з цим питанням до Путіна. Марно.

Тож сьогодні, у п’ятницю, група французьких інтелектуалів та кінематографів, яку координує співголова Товариства кінорежисерів Christophe Ruggia, мобілізується в рамках нової ініціативи: «Неперервного ланцюга голодуючих, які будуть змінювати один одного аж до виходу Сенцова та інших українських політичних в’язнів — заручників Кремля".

З цією метою, у наметі, розташованому перед посольством Росії, що на бульварі Ланна (XVI-ім окрузі Парижа), щодня перебуватиме інша особа, яка прийматиме свою варту о 9:00 год. ранку і знаходитиметься там двадцять чотири години.

Кілька десятків людей — режисери, актори, філософи, політики, письменники, — чиї імена організатори не розкривають заздалегідь, щоб зберегти інтригу, мають намір брати участь в цій акції.



 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також