Безпечний Великдень

pasxa00_650x410
pasxa00_650x410

Патрульна поліція Львова та ДСНС попереджають про правила безпеки під час святкування Великодня.


З суботи 15 квітня до 17 квітня поліція перейде на посилений режим служби.  Будуть зосереджені додаткові піші патрулі у місцях проведення масових заходів, зокрема у Шевченківському гаю, у центральній частині міста, біля церков та цвинтарів.


Поліція закликає львів’ян та гостей міста святкувати з розумом та відповідально. Більшість порушень закону, зокрема: конфліктів, крадіжок, розбоїв, стається в стані алкогольного сп’яніння. Подбайте про безпеку Ваших домівок – повідомляйте надійних друзів, сусідів про те, що лишаєте оселю. В разі виявлення підозрілих осіб чи предметів – телефонуйте на 102. Водії, в жодному разі не сідайте за кермо у нетверезому стані! Дотримуйтеся правила дорожнього руху! Пішоходи пам’ятайте, Ви є повноцінними учасниками дорожнього руху!



Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій радять після завершення Богослужінь повністю знеструмлювати будівлі та не залишати у церкві без нагляду запалені свічки та відкритий вогонь. Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Потрібно дотримуватись правил пожежної безпеки, застосування різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків» можуть будь-якої миті призвести до виникнення масштабної пожежі!


Після служби більшість людей несуть лампадки та запалені свічки додому, які, залишені без нагляду, можуть також стати однією з причин пожежі під час святкування Великодня. Слід пам’ятати, що пожежу легше попередити, ніж ліквідувати. Якщо пожежа все ж виникла, потрібно негайно сповістити пожежно-рятувальну службу, зателефонувавши за номером «101»


varta1.com.ua: Новини