Безпорадність ООН: в ООН визнали, що не можуть допомогти мільйонам українців через росію

Українці на окупованих російською армією територіях, не мають доступу до гуманітарних організацій

Фото: ілюстративне

Гуманітарні організації не мають доступу до мільйонів українців, які перебувають на окупованих російською армією територіях України. З наближенням зими ситуація може погіршитися.

Про це повідомив постійний координатор системи ООН в Україні Деніз Браун в інтерв’ю «Голос Америки».

«Факт у тому, що ми регулярно просимо надати доступ через лінію фронту від обох країн, але, на жаль, російська федерація ще не надала нам цей доступ. Це чисто гуманітарний запит, заснований на гуманітарному імперативі», — зазначила Браун.

При цьому команда ООН намагається отримати доступ до окупованих територій України на півдні і сході. Браун стурбована, що організація не зможе задовольнити всі потреби українців взимку.

«Ми не зможемо задовольнити всі потреби; ми зосереджуємося на громадах найближчих до лінії фронту, де доступ найважчий, а люди страждають від війни», — вказала представниця ООН.

Зазначається, що її команда активізує допомогу з утеплення, допомагає громадам ремонтувати Обігрівачі, пошкоджені дахи, роздає матраци, ковдри та теплий одяг, а лікарням пропонують резервні генератори та мобільні комплекти обігріву.

В ООН просять виділити 4,3 мільярда доларів на допомогу українцям, з яких залучила майже 3 мільярди доларів. Крім надання їжі, житла та іншої допомоги, Всесвітня організація охорони здоров’я співпрацює з МОЗ України з надання психосоціальної підтримки приблизно 10 мільйонам людей, у тому числі демобілізованих солдатів і дітей, які отримали травми.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також