Безробітним українцям почнуть пропонувати вакансії у військових частинах

Безробітним запропонують небойові спеціальності для роботи в тилу

Ілюстрація: dev.ua

Тепер вакансії, які військові частини розміщують на платформі https://defence.robota.ua/ від robota.ua, публікують на Єдиному порталі вакансій Державної служби зайнятості. На наступному етапі співпраці ці вакансії пропонуватимуть безробітним людям в кожному регіоні України, повідомили у Міністерстві оборони України.

Як зазначається,  в першу чергу це стосується небойових спеціальностей, які забезпечать повноцінне функціонування та підтримку в тилу. У подальшому буде здійснюватися підбір та професійне навчання кандидатів на спеціальності під замовлення Cил оборони.

Відповідний документ про співпрацю було підписано заступницею Міністра оборони Наталією Калмиковою, директором Державного центру зайнятості Юлією Жовтяк та директором з інновацій robota.ua Сергієм Лозко. 

«Ми продовжуємо розвивати проєкт рекрутингу до Сил оборони України. За два місяці його реалізації маємо понад 40 тисяч відгуків від громадян на вакансії, які пропонуються на чотирьох партнерських платформах. Співпраця Міноборони, Державного центру зайнятості та robota.ua – це ще один крок, який дозволить зробити рекрутинг більш ефективним», – наголосила Наталія Калмикова. 

Мережа регіональних та базових центрів зайнятості налічує 535 установ та підрозділів. Тож взаємодія з ними дасть потужний поштовх для співпраці.  

Читайте також: у Білому домі хочуть, щоб Україна перейшла з наступу до оборони.

Своєю чергою, Юлія Жовтяк наголосила на тому, що співпраця з Міноборони та robota.ua в такому потужному напрямі – надзвичайно важлива для Державного центру зайнятості. 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий