Безробіття зростає: кількість українців, які втратили роботу, зросла до 39 відсотків

У половини знизилась зарплата...

Ілюстрація: Телеграм

Кількість українців, які втратили роботу, зросла до 39 %. У половини знизилась зарплата. Такими є результати  опитування «Рейтингу», повідомляє «Цензор.нет».

«Сьогодні серед тих, хто мав роботу до війни наразі працюють 59 %: повноцінно — 34 %, віддалено або частково — 19 %, знайшли нову роботу — 6 %. Натомість зросла кількість тих, хто роботу все ж таки втратив (з 35 % у червні до 39 % у липні). Найбільше останніх серед мешканців сходу, жінок, найбідніших, тих, хто працює в приватному секторі або має власну справу, а також внутрішньо переміщених осіб», — кажуть соціологи.

Водночас, половина працюючих зазнали зниження зарплати від 10 % і більше відсотків. У 43 % зарплата не змінилась, в 9 % — зросла.

У динаміці по регіонах спостерігається подальше зростання кількості безробітних серед мешканців сходу (у червні — 53 %, у липні — 57 %). Також помітно певне зростання кількості тих, хто втратив роботу і серед мешканців центральних та західних областей (у центрі — 37, на заході — 32 %).

Також серед тих, хто втратив роботу на час війни, лише третина активно її зараз шукає. Ще 23 % думають над цим, і 41 % — займають вичікувальну позицію.

Як повідомлялося, безробітних залучатимуть до розбору завалів. 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий