Безстрашні грибники почали штурмувати ліси в західних областях (ФОТО, ВІДЕО)

Ігнорують застереження про небезпеку

Фото: ФБ/Грибники Львівщини / Іван Васюник

Попри заборону відвідувати ліси на Рівненщині, наші безстрашні люди все-таки відкрили грибний сезон. Ба більше, хизуються трофеями у мережі та радо діляться врожайними місцями, пише Радіо «Трек».

Зокрема, вчора у фб-спільноті «Грибники Рівненщини» жінка опублікувала фото та відео свого «тихого полювання». У коментарях під  дописом вона розповіла, що такі красені виросли у селі Ремчиці, Сарненського району.

«Звертаємо увагу любителів грибочків та ягідок, частина лісів на півночі Рівненщині – замінована. А з 24 березня мешканцям області заборонили відвідувати ліси. Про це повідомив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль. Він зауважив, що таке обмеження не стосується військових, представників виконавчої влади та лісівників. Усі порушники цього наказу нестимуть відповідальність, зважаючи на період воєнного стану.

Також нагадуємо, що мешканцям Рівненщини заборонили  наближатися до білоруського кордону ближче ніж на 1 кілометр. Такі обмеження ввели з 23 травня, діятимуть вони до закінчення воєнного стану.

Не нехтуйте заборонами та пам’ятайте, що на тому світі вам не знадобляться ані гриби, ані ягоди», — пише Радіо «Трек».

Як повідомлялося, на Львівщині у квітні мирним мешканцям тимчасово заборонили відвідувати ліси і заїжджати на їхню територію транспортними засобами та самохідною технікою. 

Згодом, відвідувати ліси в Львівській області дозволили, проте з певними обмеженнями.

«Ходити у ліс можна лише пішки. Заїжджати на територію лісових масивів будь-яким транспортом заборонено. Також, через високий ризик пожеж, не можна розпалювати вогнища в лісах», — повідомив 10 травня керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

У спільноті «Грибники Львівщини» також з’явилися світлини перших «трофеїв «тихого полювання» на Львівщині.

Скриншот "Facebook"/"Грибники Львівщини"

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також