Білорусь може оголосити війну Україні

Підрозділи білоруських сил спецоперацій сідають в літаки

Існує дуже велика вірогідність того, що самопроголошений уряд Республіки Білорусь у найближчі години ухвалить рішення про участь Збройних сил РБ у війні, що веде Російська Федерація проти України. Про це повідомив у «Facebook» керівник проекту Інституту чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор «BlackSeaNews» Андрій Клименко.

Це означатиме задіяння всіх сил та засобів збройних сил Білорусі проти українських сил оборони.

Причиною такого рішення буде те, що громадянин Лукашенко повністю залежить, у тому числі у питаннях власної безпеки, від Путіна.

"Але будь-якого окупанта ми вбиваємо. Тому, давайте зробимо все можливе, щоби через божевілля режиму Путіна білоруси та українці залишалися братнім народом.
Важливо: військові Білорусі можуть не розуміти куди їдуть, їх телеефір переповнений пропагандою про уявних “нацистів”, їм можуть не пояснювати задачі та вони можуть не розуміти багато з того що відбувається. Вони можуть не знати про шалені втрати росіян тут.

Треба дзвонити та писати всім знайомим в РБ та говорити про це і просити не йти на війну проти українців. Матерям та дружинам — не відпускайте своїх чоловіків на загибель та воювати проти близького народу", — написав Клименко.

Опозиційні журналісти з Білорусі повідомили, що підрозділи білоруських сил спецоперацій сідають у літаки. Готується повітряний десант. Таким чином Білорусь фактично особовим складом почала вторгнення в Україну. Локації висадки: Київський та Житомирський напрямки. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також