Білорусь виставила біля кордону з Україною близько чотирьох тисяч військових

Ознак наступу поки що немає...

Оbozrevatel

До семи батальйонів військових Білорусі перебувають на кордоні з Україною у Брестській та Гомельській областях. Це близько 3,5–4 тисяч особового складу, заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник 21 червня. За його словами, там є і російські війська, яких розквартирували у різних населених пунктах, пише «Оbozrevatel».

У Міноборони уточнили, що загалом армія білорусі налічує 60 тисяч людей, але самопроголошений лідер олександр лукашенко хоче збільшити її ще на 20 тисяч, тому зараз білорусів активно вербують до армії.

Мотузяник зазначив, що росія може швидко перекинути сили до Білорусі та підготувати новий наступ, проте ознак таких дій поки що немає.

«Дії росії та білоруської армії змушують нас тримати там війська. Це така російська тактика станом на сьогоднішній день. Основний удар — Луганщина, Донеччина, інші — постійні обстріли, відволікання нашої уваги, сковування дій наших підрозділів. Ми чудово розуміємо: як тільки ми приберемо звідти свої підрозділи — вони можуть здійснити повторний наступ. У найближчій перспективі ми цього не бачимо, проте ми змушені зміцнювати цей напрямок», — пояснив спікер Міноборони.

Як повідомлялося, секретар РНБО оцінив загрозу наступу з білорусі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також