Білорусів можуть залучити до бойових дій в Україні — Міноборони

Зберігається загроза ракетних ударів з білорусі

На Волинському та Поліському напрямках збройні сили республіки Білорусь посилено ведуть розвідку / facebook.com / kpszsu

Зберігається загроза ракетних ударів з боку білорусі, можливе залучення білорусів до війни проти України, повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

«Зберігається загроза завдання росіянами з території білорусі ракетних ударів по критичних об’єктах цивільної інфраструктури в Україні через  переміщення дивізіону ОТРК “Іскандер-М” з району Осиповичів, що у Могилевській області, до прикордонних районів Брестської області білорусі», — сказав речник.

За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, на військових полігонах “Погоново” та “Богучар” (Воронезька область росії) проводиться підготовка до 1,5 тис резервістів для мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів.

«Не виключено, що після завершення цієї тритижневої підготовки зазначений особовий склад може бути залучений до ведення бойових дій в Україні», — наголошують у Міноборони.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий