Білоруські війська записали відеозвернення до ЗСУ

З використанням традиційної російської пропагандистської тези

Міноборони білорусі опублікувало відео зі зверненням військових до ЗСУ у відповідь на звернення захисників України. Білоруські війська запевняють — якщо ЗСУ «не хочуть війни, то її не буде». Відео опубліковане 26 жовтня.

На відео, білоруси скаржаться на залякування з боку ЗСУ та озвучили вигадки про якусь українську ІПСО.

«Наша відповідь колегам із ЗСУ. Ваші ІПСО запускають пафосні ролики зі зверненням до білорусів, намагаються нас у чомусь звинуватити, місцями — навіть залякати. Але ж ми з вами люди військові і розуміємо, що залякування — це доля слабких», — йдеться у відеозверненні.

Білоруські військові також вдалися до традиційної російської пропагандистської тези про «братні народи» та спогадів про те, як «разом пішки дійшли бо Берліну». Не забули там і про Європу, сказавши, що вона — толерантна і усміхнена" — нібито здавалась під час Другої світової війни.

«Можливо, ви ще згадаєте, хто вони — справжні герої тієї війни. Якщо про це згадають ще й ваші слуги народу, то сьогоднішнє протистояння можна буде зупинити», – йдеться у зверненні.

Війська РБ закликали не провокувати їх і запевнили, що нібито не хочуть війни.

«Що стосується нас, повторимо те, що не раз заявляли на всіх рівнях: якщо ви не хочете з нами війни, її не буде. Не провокуйте нас, не намагайтеся нас залякувати, не нагнітайте і все буде так, як ви хочете. Справа — за вами. Ми війни не хочемо і нікому не загрожуємо. Але на виклики і провокації відповімо без зволікання», — сказали автори звернення.

Як повідомлялося, білорусь перекидає до українського кордону зенітні ракетні комплекси С-300.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт