Білоруські залізничники допомогли зірвати напад росії на Київ

Залізнчники спричинили хаос на лініях постачання

Коли російські війська вперше перетнули білоруський кордон в Україну, вони мали намір й надалі покладатися на розгалужену залізничну мережу регіону для постачання та підкріплення. Про це пише «The Washinghton Post».

Починаючи з перших днів вторгнення в лютому, таємна мережа залізничників, хакерів і дисидентських сил безпеки розпочала дії, щоб відключити або порушити залізничне сполучення, що з’єднує Росію з Україною через Білорусь.

Білоруські залізничні диверсанти можуть претендувати на роль у розпалюванні матеріально-технічного хаосу, який швидко охопив росіян, залишаючи війська на передовій без їжі, палива та боєприпасів впродовж декількох днів після вторгнення.

Подяку України білоруським диверсантам висловив начальник Української залізниці Олександр Камишин.

«Вони сміливі та чесні люди, які допомогли нам», — сказав він.

За словами членів мережі активістів, атаки були простими, але ефективними, спрямованими на системи керування сигналами, необхідними для функціонування залізниці. Декілька днів поспіль рух потягів було паралізовано, що змусило росіян спробувати поповнити запаси своїх військ автомобільним транспортом і сприяло зриву, який зупинив сумнозвісний 40-мильний військовий конвой на північ від Києва.
 
Без автоматизованих сигналів потяги були змушені сповільнюватись до швидкості повзання, і кількість їх, які рухалися по коліях в будь-який момент, була суворо обмежена.

«Враховуючи залежність Росії від потягів, я впевнений, що це сприяло деяким проблемам, які вони мали на півночі. Це сповільнило їхню здатність рухатися», – сказав він. 

Зараз може початися новий етап залізничної війни. Останніми днями залізничники опублікували фотографії пошкоджень релейних шаф вздовж російських залізниць, які використовувалися для перевезення військ на Схід України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також