Білоруський диктатор розповів, хто впливав на Пригожина під час бунту

Він стверджує, що бійці ПВК були дуже скривджені, особливо командири.

Фото: ілюстративне

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко розповів про те, як на голову приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина впливали командири ПВК.

Він стверджує, що бійці ПВК, що повернулися з фронту, «бачили тисячі своїх загиблих хлопців» і були дуже скривджені, особливо командири.

«І, як я зрозумів, вони дуже впливали (я це попередньо вичислив) на самого Пригожина. Так, він такий, знаєте, героїчний хлопець, але на нього чинили тиск і вплив дуже ті, хто керував штурмовими загонами і бачив ці смерті. Ось у цій ситуації, вискочивши звідти в Ростов, у такому напівшаленому стані я з ним веду цей діалог», - заявив диктатор.

Лукашенко заявив, що ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин прибув до Білорусі.

«Гарантії безпеки, як Путін вчора пообіцяв, були надані. Я бачу, Пригожин літає вже на цьому літаку. Так, дійсно, він сьогодні в Білорусі. Як я і обіцяв, якщо ви хочете якийсь час у нас перекантуватися та інше, ми вам допоможемо. Природно, за їх (вагнерівців) рахунок», - сказав він, пише «Белта».

«Як наш міністр оборони Хренін каже:»Мені б такий підрозділ в армії не завадив«. Я згоден», - сказав Лукашенко про ПВК «Вагнер».

Найманці Євгена Пригожина з ПВК «Вагнер» повинні поділитися з білоруськими військовими своїм досвідом, заявив він на зустрічі з Міністром оборони Білорусі Віктором Хреніним.

«Якщо їх командири приїдуть до нас і допоможуть нам... Досвід. Слухай, вони на передовій - штурмові загони. Розкажуть нам, що зараз важливо. <...> Вони розкажуть про зброю: яка добре працювала, яка ні. І тактика, і озброєння, і як наступати, як оборонятися. Це безцінно. Ось це нам від вагнерівців треба взяти», - сказав Лукашенко.

Він сказав, що «боятися їх нічого, ми ж вухо гостро тримаємо».

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також