«Блискучі» порушники: ухилянти обмоталися ізотермічною ковдрою, щоб стати непомітними для тепловізора (ВІДЕО)

Прикордонники з попереджувальними пострілами затримали ухилянтів

ФОТО: ДПСУ

На Одещині прикордонники з попереджувальними пострілами затримали «блискучих» порушників під час спроби незаконно перетнути державний кордон. Чоловіки були обмотані ізотермічною ковдрою — алюмінієвою фольгою, щоб стати непомітними для тепловізора. Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

Прикордонники зауважили, що до своєї подорожі порушники підготувалися ретельно: щоб не потрапити в поле зору тепловізора, вони вирішили обмотатися ізотермічною рятувальною ковдрою, яку закріпили на собі скотчем. Утім, прикордонники таки виявили чоловіків за допомогою інших технічних засобів.

Фото: ДПСУ

 Коли чоловіки помітили прикордонників, то почали втікати й не реагували на вимогу зупинитись. Тому для зупинки ухилянтів прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів.

Як сказано в повідомленні, затриманими виявилися жителі Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Сумської областей. Маршрут руху вони відшукали через різні інтернет-месенджери. За їхніми словами, за таку подорож чоловіки заплатили від трьох до восьми тисяч доларів.

Читайте також: на Львівщині підприємець допомагав призовникам виїжджати за кордон

Прикордонники склали на ухилянтів адмінпротоколи про за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України, а також за злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону. Подальші рішення щодо затриманих ухвалюватиме суд.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також