Боєць “Азову” відповів, коли закінчиться війна в Україні

Що потрібно робити українцям

Фото ілюстративне

Війна закінчиться ще не скоро. І ми будемо ще дуже довго воювати тому що епоха війн вже почалася. І вона почалася давно. Наша країна воює століттями за свою незалежність, за свою свободу, за свою національність. Таку думку висловив боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” на позивний “Ніко” розповів в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA.

“Ми і будемо продовжувати боротися. Якщо цей конфлікт трошки заморозять, це все ненадовго. Вони знову ж таки наберуться сил, озброєння і буде знову вторгнення. Ми всі чуємо, які в них там плани: Польща, Німеччина, Франція. Вони через нас пройти не можуть. І то ми дивом тримаємося, бо більшість мотивована в цьому і в більшості ще є сили. Я думаю, що це все ще надовго затягнеться, ця війна”, — каже військовий.

За словами військового, українцям треба розуміти, що наступному поколінню теж доведеться воювати. 

“І треба готуватися, як тільки є час, треба готуватися до цього всього. Треба підвищити рівень тактичної медицини, тактики вогневої підготовки”, — каже “Ніко”.

Що відомо про «Ніко»

Боєць 12-ї бригади Національної гвардії “Азов” на позивний “Ніко” / Фото: ТСН.ua

Для довідки: Повномасштабне вторгнення застало “Ніко” у Харківській області, неподалік від Чугуєва. Його село було крайнім, перед яким зупинилася російська армія. Опинившись фактично, на лінії розмежування, він одразу намагався вступити до лав територіальної оборони. Разом із другом йому довелося заходити двічі на тимчасово окуповані території, щоб придбати їжу для своїх родин та мешканців села.

Після загострення ситуації, він змушений був разом із сім’єю покинути рідну домівку. Після цього приєднався до ще тоді 92-ї окремої штурмової бригади в окремий мотопіхотний батальйон.

Брав участь у звільненні Харківської області, а згодом - у боях у Луганській області.

Читайте також: воїн “Азову” розповів про критичні проблеми українського війська

Під час одного із завдань отримав важке поранення, а в подальшому - ампутацію ноги. Попри це, продовжив службу вже у легендарній 12-ій бригаді НГУ “Азов”

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також