Бойовики здійснюють провокації напередодні засідання ТКГ — штаб ООС

unnamed
unnamed

Напередодні Тристоронньої зустрічі контактної групи в Мінську, збройні формування Російської Федерації цілеспрямовано здійснюють вогневі провокації на лінії зіткнення.



Про це заявили в штабі Операції Об’єднаних сил.

Як інформує пресцентр штабу, за минулу добу, 11 лютого, бойовики обстріляли позиції українських військових у районі Оріхового, застосувавши заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм, випустивши 9 мін.

«Ціпровокаційні дії збройних формувань Російської Федерації мають на меті загострити ситуацію в районі проведення ООС, змусити підрозділи Об’єднаних сил вести вогонь у відповідь і надалі звинуватити наших захисників в порушенні режиму припинення вогню і зриві Мінських домовленостей», — зазначається в повідомленні.

Крім того, за даними розвідки, збройні формування Російської Федерації планують чергову вогневу провокацію з використанням важкої артилерії, зробивши обстрілу кілька населених пунктів на тимчасово окупованій території України.

«Командування операції Об’єднаних сил підкреслює, що українська сторона чітко дотримується взятих на себе зобов’язань щодо повного і всеосяжного припинення вогню. Разом з тим, сили й засоби українських підрозділів, що знаходяться в постійній готовності до адекватного реагування на будь-які можливі виклики та погрози з боку окупантів», —мовиться в повідомленні.

varta1.com.ua: Новини