Болюча втрата: на війні з російським ворогом загинув студент «Львівської політехніки» (ФОТО)

Вічна пам'ять! Співчуття рідним...

Фото ілюстративне

На війні з російським ворогом загинув 19-річний студент «Львівської політехніки» Володимир Шкринда. Хлопець з перших днів повномасштабної війни добровільно взяв до рук зброю і став на захист Батьківщини. Сумну звістку 2 лютого повідомили  в Національному університеті «Львівська політехніка».

Володимир був студентом Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Володимир Шкринда з перших днів повномасштабної війни добровільно взяв до рук зброю і став на захист нашої держави.

Молодий і відважний юнак, родом із Хмельниччини, майже рік боровся з окупантами, а свій останній бій прийняв на Донеччині.

Про його теплу усмішку і добрий погляд, радість, яку він завжди випромінював, відвагу та мужність, які маємо наслідувати, розповідають кураторка й одногрупники.

«Володимир вступив до нас після закінчення ліцею, тому мав досить глибокі знання з профільних дисциплін. Він добре вчився, був розумний і старанний, відвідував заняття. На його похороні я побачила дуже багатьох людей, серед них були і військовослужбовці, і побратими, і командир. Усі згадували про те, яким добрим, свідомим, відповідальним хлопцем він був. Володя пішов воювати у 19 років, будучи ще студентом, маючи можливість жити і вчитися. Така хоробрість властива навіть не всім дорослим», – зауважує кураторка групи Марія Заєць.

Одногрупниця студента згадує, що Володимир був надзвичайно добрий, товариський, а водночас – сміливий і відважний.

Староста групи, у якій навчався Володимир Шкринда, каже, що всім нам варто ще більше допомагати українським захисникам і ніколи не забувати, завдяки кому ми маємо можливість сьогодні жити.

«Володя був дуже активним, приємним студентом, завжди у позитивному настрої, добре вчився. Ми кілька разів збиралися групою на святкування Дня студента, то він завжди був у всіх поїздках. Ще у березні добровольцем пішов до ЗСУ, про це особисто мені написав. Я назавжди запам’ятаю його як світлу і дуже добру людину… Приклад його життя вчить, що треба ще більше допомагати армії й усім нашим захисникам і ні на мить не забувати, що саме завдяки сміливості та самовідданості таких людей, як Володя, ми сьогодні живемо», – каже староста групи Валентина Красноперова.

Довідка про Героя: Володимир Шкринда – 2003 року народження, родом із смт Віньківці.

Хлопець вступив до Львівської політехніки у 2020-му, після закінчення Хмельницького ліцею.

Навчався за спеціальністю 126 «Інформаційні системи та технології», а з початком повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ.

Фото Героя:

Як повідомлялося раніше, загинув військовий з Львівщини

 

 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена