Бойовий медик, якого образив відпочивальник у Буковелі, прокоментував цей конфлікт

Він воював у Бахмуті

Олександр Одарченко повернувся з Чехії після 24 лютого 2022 року, щоб захищати Батьківщину.  Він розповів Суспільному з чого розпочався конфлікт у Буковелі та з яким ставленням можуть стикатися військові.

Сам він родом — із Донеччини. Спочатку служив у територіальній обороні, а потім вступив у лави ЗСУ та пройшов курси бойового медика. Воював у Бахмуті, під Соледаром, на Харківщині.

Під час відпочинку у Буковелі його жартома зачепив інший чоловік.

«Стався казус, хлопець обізнався. І мені ця людина, з якою виник конфлікт, каже щось російською мовою. Я відповідаю: »Пане, я вас не розумію«. І почалося. Я не люблю, коли людина, яка має дякувати, посилає тебе. Люди в нашій країні, у яких є гроші, — це біда. Бо вони думають, що їм усе дозволено», — сказав Одарченко.

Після інциденту чоловік пішов з дружиною в номер. Проте згодом до нього навідалися поліцейські.

«Поліція до мене постукала в номер, щоб я написав якесь пояснення. Але я не став цього робити, навіщо я маю щось пояснювати й так все очевидно», — розповідає Олександр.

3 квітня у своєму каналі у TikTok бойовий медик опублікував відео, на якому відпочивальник попросив вибачення за свої висловлювання.

«Я вибачив його. Хай людина живе і процвітає. Бо чого бажаєш, те саме, можливо, й до тебе прийде. Бо українці — найрозумніші, найтерплячіші та найпотужніші люди на цій планеті. Така в мене позиція», — розповідає бойовий медик.

Олександр Одарченко побажав відпочивальнику вивчати українську мову, адже, каже, після побаченого на фронті, розмовляє тільки нею. 

«Я побачив, що росіяни накоїли. Вони зі своєю мовою приходять нас вбивати. Недавній випадок зі »Слава Україні« — просто розстріляли козака, героя. Це — принцип просто такий. І я помру, але не зраджу свій принцип. Я сам родом — із Макіївки, зараз місто тимчасово окуповане. І повернувся додому з Чехії після 24 лютого, щоб стати на захист неньки. Я — патріот своєї країни. Це мусить кожен українець усвідомити — якщо не ти, то хто? Був у Бахмуті, під Соледаром, потім перекинули на Харківщину, Сватівський напрямок називається», — розповідає бойовий медик.

Читайте також: у Буковелі чоловік накинувся на воїна з Бахмуту, який проходить там реабілітацію.

Інцидент з відпочивальником він вважає вичерпаним та хотів би, щоб до воїнів у суспільстві була повага.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт