Браконьєр застрелив червонокнижного лося і помер

2021-11-16-095235
2021-11-16-095235

На Чернігівщині, під час полювання на червонокнижного лося, помер браконьєр.

Працівниками Держекоінспекції у Чернігівській області спільно з представниками мисливсько-рибальського підприємства отримано оперативну інформацію про незаконне добування на території мисливських угідь Куликівського відділення дикої твариниЛося європейськоговиду, занесеного до Червоної книги України. Рейдовою бригадою невідкладно було здійснено виїзд на місце події.

Як інформує «Варта1», у Державній екологічній інспекції у Чернігівській області повідомили, що бригада мисливців під супроводом єгеря мисливсько-рибальського підприємства під час ліцензійного полювання на території Ніжинського району поранили молодого самця Лося європейського. Тварина, тікаючи від переслідування, перейшла в мисливські угіддя Куликівського відділення де померла через нанесені поранення. Зловмисники, які йшли по сліду пораненої тварини, дуже швидко її знайшли, і не зважаючи, що знаходяться на території мисливських угідь іншого користувача, почали освіжувати  тушу вбитої тварини. За цією справою їх і застали працівники єгерської служби.

Однак, єгерям не вдалося втримати на місці групу озброєних порушників, які просто втекли з місця події, проте вдалося зафіксувати всіх фігурантів на відео.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу поліції для проведення невідкладних слідчих дій. За допомогою знятого єгерською службою відео, вдалося ідентифікувати причетних до події осіб. Збитки, завдані за незаконне добування Червонокнижної тварини склали 130000 гривень.

У ході фіксації порушення стало відомо, що порушник, який нібито здійснив фатальний постріл по лосю, помер під час спроби втекти. Тривають слідчі дії.

«Як бачимо, наслідки незаконного полювання можуть бути трагічними не лише для тварин… Тож, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян бути свідомими та не порушувати вимог природоохоронного законодавства!»,зазначається у повідомленні.

varta1.com.ua: Новини