Британська розвідка назвала причину «кроку доброї волі» РФ на Зміїному

Прогнозована причина

Фото Maxar

Війська росії змушені були покинути український острів Зміїний через постійні удари ЗСУ. Ні про який «жест доброї волі» мова не йде. Про це повідомляє, 1 липня, Міністерство оборони Великої Британії в «Twitter».

У зведенні наголошують, що військове відомство російської федерації оголосило про виведення своїх військ з острова Зміїний в північно-західній частині Чорного моря.

Острів був захоплений росією у перший день вторгнення і розташований біля основних морських шляхів в Одесу і прилеглі до неї порти.

«Росія, швидше за все, пішла з острова Зміїний через ізоляцію гарнізону і його зростаючу вразливість для українських ударів, а не як «жесту доброї волі», як вона стверджує», — йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

За даними британської розвідки, ЗСУ за останні декілька тижнів завдали ударів по російському гарнізону із застосуванням ракет і ударів безпілотників. Крім того, вони використовували протикорабельні ракети, щоб перешкодити російським військовим кораблям поповнити запаси на острові.

Нагадаємо, вчора російські загарбники змушені були залишити острів. А у росії назвали це «жестом доброї волі».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена