Британська розвідка назвала значну прогалину в можливостях росії

«Shahed-136» має лише невелике вибухове навантаження

Росія розгортає безпілотні літальні апарати (БПЛА) іранського виробництва принаймні з серпня 2022 року, включно з одностороннім ударним варіантом «Shahed-136». Про це повідомляє Британська розвідка.
 
Росія включила варіанти «Шахід» до широкомасштабної хвилі ударів, яку вона здійснила 10 жовтня 2022 року. Раніше український Генштаб повідомляв, що росія випустила загалом 86 «Шахед-136» і стверджувала, що 60 % з них було знищено в повітрі.

Ці БПЛА повільні та літають на низькій висоті, завдяки чому одиночний літак легко вражати за допомогою звичайних засобів протиповітряної оборони. Існує реалістична ймовірність того, що росія досягла певного успіху, атакуючи кількома БПЛА одночасно.

Незважаючи на заявлену дальність польоту в 2500 км, «Shahed-136» має лише невелике вибухове навантаження. Навряд чи вона буде задовільно виконувати функцію глибокого удару, для якої росія, ймовірно, прагнула її використати.

Зважаючи на те, що російські тактичні бойові літаки все ще мають обмежений ефект над українською територією, відсутність надійних, стійких і точних ударних можливостей на оперативному рівні, ймовірно, є однією з найбільш значних прогалин у можливостях росії в Україні.

Нагадаємо, ворог атакував дронами-камікадзе південь та центральну частину України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт