Британська розвідка повідомила, чому Лукашенко боїться війни в Україні

Утім, попри чутки, безпосередньої участі у війні Білорусь, поки що не брала

ФОТО: ілюстративне

Територія Білорусі використовувалася Кремлем як плацдарм для початкового наступу Росії на Київ і Чернігів. Росія також здійснила повітряні вильоти та ракетні удари з Білорусі.

 Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

На початку цього місяця, після навчань, Білорусь оголосила про розгортання сил спецоперацій уздовж кордону з Україною, а також підрозділів ППО, артилерії та ракетних військ на полігонах на заході країни.

Як зазначають британські розвідники, потенційна загроза на північно-західному кордоні, імовірно, зафіксує певну кількість українських військ, щоб вони не змогли бути перенаправленні для підтримки операцій проти військ РФ на Донбасі.

Утім, попри чутки, безпосередньої участі у війні Білорусь, поки що не брала. Лукашенко, як зазначається, боїться ризику західних санкцій, української помсти та можливого невдоволення білоруських військових.

«Лукашенко, ймовірно, балансує підтримку російського вторгнення з бажанням уникнути прямої військової участі з ризиком західних санкцій, української помсти та можливим невдоволенням білоруськими військовими»,йдеться в повідомленні.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також