Британська розвідка пояснила останній тактичний успіх росії

Росія збільшила кількість авіа та артударів

Російська повітряна активність залишається високою на Донбасі, оскільки російська авіація завдає удари як керованими, так і некерованими боєприпасами. Про це повідомила Британська розвідка.

Нездатність Росії придушити або знищити українські стратегічні системи протиповітряної оборони в перші дні війни обмежувала її здатність надавати тактичну повітряну підтримку наземним маневрам, що сприяло провалу просування на Київ.

Російська повітряна діяльність здебільшого обмежувалася ударами в глибину з використанням крилатих ракет повітряного та надводного запуску, щоб перешкодити переміщенню українських підкріплень і припасів.

Однак самі по собі ці удари не мали суттєвого впливу на війну, і в результаті російські запаси високоточних керованих ракет, ймовірно, значно вичерпалися.

З переміщенням оперативного фокусу на Донбас, Росія змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого просування, поєднуючи авіаудари та масовані артилерійські удари, щоб застосувати свою переважну вогневу міць.

Сумісне застосування авіаційних і артилерійських ударів стало ключовим фактором останніх тактичних успіхів Росії в регіоні.

Поширене використання некерованих боєприпасів призвело до руйнування населених пунктів на Донбасі і спричинило значні побічні збитки та жертви серед мирного населення.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також