Британська розвідка зробила тривожний прогноз стосовно ударів рф по енергосистемі України взимку

росія знову може зосередити накопичену зброю проти об’єктів української інфраструктури

ФОТО: ілюстративне

Росія може знову зосередитися на атаках по об’єктах української енергетичної інфраструктури взимку. Розвідка Великобританії вважає, що така загроза реально існує.

Там зазначають, що у період з жовтня 2022 року по березень 2023 року росія завдавала ударів по енергетичній інфраструктурі, передусім крилатими ракетами повітряного запуску (КРПЗ).

«Сучасні AS-23a KODIAK (Х-101 за класифікацією НАТО ), були основою більшості цих ударних місій. Росія використовує стратегічну бомбардувальну авіацію, аби скидати ці боєприпаси з глибини російської території. Повідомлення з відкритих джерел свідчать про те, що з квітня 2023 року темпи використання на КРПЗ скоротилися, тоді як російські лідери сконцентрували зусилля на збільшенні темпів виробництва крилатих ракет», – йдеться в зведенні розвідки.

В оборонному відомстві припускають, що росія, ймовірно, зможе створити значні запаси крилатих ракет повітряного запуску, і це створює серйозну небезпеку. 

«Існує реальна можливість, що росія знову зосередить цю зброю проти об’єктів української інфраструктури протягом зими», – констатують у відомстві.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк