Британський міністр став жертвою шахрая, який видав себе за Порошенка

Йдеться про Девіда Кемерона

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон провів відеодзвінок і листування з людиною, яка видавала себе за колишнього президента України Петра Порошенка. Про це повідомили у пресслужбі британського МЗС.

Цей «короткий» дзвінок стався нещодавно. У МЗС не уточнили, хто стоїть за цією імітацією або звідки у них контактні дані Кемерона.

У Кемерона виникли підозри після того, як абонент попросив у нього контактну інформацію.

«Маніпуляції в інформаційному середовищі стають все більш поширеними. Шкодуючи про свою помилку, міністр закордонних справ вважає важливим звернути увагу на таку поведінку і посилити зусилля з протидії використанню дезінформації», - заявили у МЗС Британії.

Під час перебування на посаді прем'єр-міністра Кемерон неодноразово мав справу з колишнім українським президентом Порошенко, який перебував на посаді з 2014 по 2019 рік. 

Це не перший випадок, коли Кемерон стає жертвою телефонного шахрая. Так, у 2015 році британський уряд був змушений переглянути процедури безпеки після того, як Кемерону, коли він був прем'єр-міністром, зателефонував невідомий.

Тоді абонент назвався Робертом Ганніганом, який на той час був директором GCHQ - спецслужби Великої Британії, яка відповідальна за ведення радіоелектронної розвідки та забезпечення захисту інформації уряду й армії.

Кемерон припинив розмову, коли стало зрозуміло, що це був розіграш і ніякої конфіденційної інформації він не розголосив.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт