Брюховичі хочуть оголосити курортною зоною

9bc76e1df8161dfb1ca0ee9df5ad885b
9bc76e1df8161dfb1ca0ee9df5ad885b

Оголосити існуюче селище міського типу Брюховичі курортом загальнодержавного значення просять петиції, яку зареєстровано в Єдиній системі місцевих петицій, пише  «Статус кво».

Автор петиції Ярина Остапік пише, що Брюховичі рекреаційно заселені, як населений пункт з ХХ століття і його статус, як курорт, був підтверджений на рівні кожного з них до 2017 року.

«Брюховичі володіють великим рекреаційним потенціалом, в тому числі унікальними та особливо цінними лікувальними ресурсами - джерелами термальних вод, наявність яких дозволяє територіям селища законодавчо закріпити статус курорту загальнодержавного значення. На території селища розташований лісовий заказник, парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва, лікувальні заклади та велика кількість об’єктів рекреаційного та оздоровчого призначення. Більшість території селища вкрита сосновим лісом, що створює унікальний мікроклімат для профілактики та лікування серцево-судинних захворювань, органів дихання», - зазначає вона.

На жаль, значна частина територій та оздоровчих об’єктів Брюхович в останні роки втратила статус рекреаційного та оздоровчого призначення: зелені насадження вирубуються, а на вказаних територіях здійснюється або запланована житлова забудова. Оголошення території Брюхович курортом дозволить, зокрема, запобігти знищенню рекреаційних об’єктів, а також підніме туристичний статус Львова, вважає вона.

Петиція пропонує запровадити відкриту процедуру встановлення селища міського типу Брюховичі курортом, загальнодержавного значення.

Станом на 28 жовтня, петиція зібрала 51 голос з 500 необхідних. До завершення збору голосів залишилось 57 днів.

varta1.com.ua: Новини