Буданов розповів про ефективність використання «Shahed 136»

Скільки використано та збито

В Україні долітають приблизно 30 % запущених росіянами іранських-дронів-камікадзе «Shahed 136». Про ефективність використання цієї зброї та їх заміни ракет розповів очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю «УП».

За словами Буданова, РФ постійно замовляє безпілотники такого типу. Наразі окупанти замовили близько 1700 всіх типів дронів, але їх ще треба виготовити. 

Одноразова поставка партії дронів — близько 300 одиниць. Тепер  РФ застосовує другу партію.

Кирило Буданов зазначив, що станом на 22 жовтня росіяни застосували близько 330 «Шахедів», з них 222 було збито, «інші, в тій чи іншій мірі, дійшли до своїх цілей — не завжди до своїх, інколи десь поряд, але 30 % дронів доходять до цілей».

Очільник ГУР наголосив, що українська «ППО в принципі справляється, 70 % збиті», але «терор з використанням «Шахедів» насправді може бути ще довго». Водночас ракет у росіян не настільки багато, як іранських дронів.

«По «Іскандерах» — це біля 13 % залишилося, по ракетах типу «Калібр-ПЛ», «Калібр-НК» — це біля 43 %, по ракетах Х-101 та Х-555 теж біля 45 %. Просідати нижче 30 % взагалі дуже небезпечно, тому що це вже йде НЗ (недоторканий запас — «УНІАН»). По «Іскандерах» росія вже давно пройшла НЗ, але по «Калібрах» і по Х-101, Х-555 ще намагаються якось утримуватися в межах своїх норм», — зазначив він.

Як повідомлялося раніше, Ізраїль завдав удару по місцю збірки іранських дронів у Сирії.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також