Буданов відповів, чи відбудеться обмін полоненими найближчим часом

За його словами скоро захисники повернуться додому

Фото з відкритих джерел

Найближчим часом обмін військовополоненими між Україною та рф все ж відбудеться. Принаймні наразі українська сторона робить все для цього. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на телемарафон.

"Життя наших людей - військовослужбовців чи цивільних - не має бути в небезпеці. І в тих жахливих умовах, в яких їх там утримують. Все що можна робити - ми зробимо. Я певен, що найближчим часом обмін все ж таки відбудеться", - заявив він.

Очільник ГУР МО додав, що Україна з часом дізнається, що сталося з епізодом щодо авіакатастрофи Іл-76 та начебто військовополоненних на борту. 

Додамо, що Україна та рф з початку повномасштабної війни провели низку обмінів військовополоненими. З серпня 2023 року Кресль заморозила обмін полоненими з Україною.

Проте 3 січня між Україною та росією пройшов найбільший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення. Україні вдалося повернути додому 230 захисників.

Читайте також: Жодна сторона не може до кінця відповісти, що там сталося», – Буданов про падіння Іл-76

24 січня Україна та росія мали провести 50-й обмін полоненими, але його було зірвано через падіння літака Іл-76 під Бєлгородом.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена