Будуть бої: Верещук просить виїхати з окупованих Запорізької й Херсонської областей

Ворог використовує українців на окупованих територіях як живий щит

Фото: інформативне

Віцепрем’єр міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає мешканців окупованих районів Херсонської й Запорізької областей евакуюватися всіма можливими способами.

Про це  Верещук повідомила в етері телемарафону.

«Як би важко не було на території, яка сьогодні підконтрольна українському уряду… все одно в будь-якому випадку перебування на території Херсонської чи Запорізької області в рази гірше і в рази небезпечніше», — зазначила Верещук.

«Навіть якщо їх буде депортовано в Росію, ми все одно знайдемо можливість допомогти людям повернутись. Навіть якщо доведеться через Крим, коли ми говоримо про Херсонську область — це треба робити, треба рухатися в даному напрямку. Треба шукати можливість виїхати, бо наші Збройні Сили будуть деокуповувати. Це будуть величезні бої. Я не хочу нікого лякати, всі й так все розуміють», — резюмувала міністерка.

На питання, чи є зараз можливість евакуації з окупованого півдня України, Верещук сказала: «Є, і люди про неї знають. Горизонтальна система комунікацій дуже добре діє. Ті, хто виїхали, мають і знають шляхи. Волонтери, ми — долучаємось. Я не буду зараз публічно про це говорити, тому що це безпека людей, які сьогодні там везуть наших людей, евакуюючи їх з цього пекла, в якому вони опинилися».

Ворог використовує українців на окупованих територіях як живий щит.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також