Будувати військове кладовище буде компанія, яку створили через день після оголошення тендера

«Білдінг Юа» з Києва

Розгорається скандал навколо будівництва головного військового меморіального кладовища під Києвом, конкурс на будівельні роботи виграла компанія, створена через день після оголошення тендера. Про це повідомляє видання "Главком" з посиланням на дані ProZorro.

Переможцем держустанова «Національне військове меморіальне кладовище» оголосила консорціум «Білдінг Юа» з Києва. У виданні зазначили, що спочатку документи, які надав консорціум, містили низку невідповідностей до тендерної документації замовника. На усунення недоліків замовник дав добу – до 31 липня. У протоколі від 1 серпня вже йшлося про відсутність претензій до документації.

За інформацією аналітичної системи YouControl, цю компанію створили 4 липня 2024 року. А тендер на будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища оголосили 3 липня, тобто за день до створення компанії. Крім того, їхня цінова пропозиція – 1,75 млрд грн, що майже на 42 млн грн менше від очікуваної ціни замовника.

Читайте також: МОЗ скасує скандальний тендер на відновлення київської лікарні “Охматдит”

Засновниками виступили три підприємства: «Євроелітбуд» з Одеси, «Акам» з Дніпра і ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50» з Київщини. Кінцевими бенефіціарами консорціуму записано одеситів Олександра Ісаєва та Наталю Побережець. До кінця 2023 року співвласницею згаданого ПАТ спільно з киянином Віктором Гавриленком значилася громадянка рф Таміла Свірідова. Їй належало 9,8% статутного капіталу фірми, проте наразі вона не фігурує серед власників компанії.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі