Були спроби незаконно вивезти дітей: Кабмін посилив контроль перетину українського кордону (ФОТО)

Є вже затримані, які намагалися вивезти дітей

ФОТО: інформативне

Всього, від 24 лютого, з України евакуювали 2274 дітей з вразливих категорій населення. При цьому були випадки, коли дітей, позбавлених батьківського піклування, намагалися вивезти особи, які не мають на це права.

Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за статтею 332 (ч. 2) Кримінального кодексу про незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Також Кабмін посилив контроль за перетином українського кордону дітьми, позбавленими батьківського піклування. Зробили це у зв’язку з спробами вивезти таких дітей з України та ажіотажем з боку неурядових організацій.

"Є перші дзвіночки спроб незаконного вивозу дітей, які позбавлені батьківського піклування за кордон.

Всього за період з початку війни з України евакуйовано 2274 дітей вразливих категорій, з яких дітей соціальної сфери — 2069. Всього за кордон евакуйовано 1108 дітей, з яких 200 дітей з дитячих будинків-інтернатів", — констатували в ОГП.

У межах кримінального провадження слідчі мають встановити обставини, за яких дітей вивезли з України, та не допустити вчинення щодо них незаконних дій, як-от усиновлення, торгівля чи будь-якої форми експлуатації.

Також в ОГП повідомили, за процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури правоохоронці вже затримали іноземців, які намагалися незаконно переправити немовлят через український кордон.

14 березня двоє громадян Китаю, які є студентами одного зі столичних вишів, намагалися незаконно переправити до Румунії двох дівчаток, віком до трьох місяців.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також