Бумеранг?: кілька сотень польських вантажівок застрягли на кордоні з Німеччиною (ВІДЕО)

Кожну фуру німці «ретельно перевіряють»

ФОТО: скриншот з відео

На кордоні Німеччини з Польщею застрягли сотні, а можливо і тисячі польських вантажівок. Як кажуть очевидці, черга тягнеться на 40 кілометрів.

Український перевізник Сергій Владі опублікував у своїх соцмережах відео, на якому зображена одна така «пробка» з фур на трасі Дрезден – Вроцлав. За його словами, німецька митниця ретельно перевіряє всі польські машини, що в'їжджають в країну.

«Ось одні польські фури стоять. Німці всіх перевіряють. Мільйон питань, заповнити анкетки. Нехай відчують трохи принади», - написав він.

Український журналіст Віталій Глагола додав, що кожен польський автомобіль німці «ретельно перевіряють».

Німці вирішили помститися полякам за блокування кордону з Україною? На кордоні Німеччина – Польща німецька таможня зупинила рух всіх польских фур та кожного ретельно перевіряють.

«Інформація не має офіційного підтвердження. Перевірки можуть бути пов'язані з великим потоком мігрантів до Німеччини», – зазначив Глагола.

Затор на кордоні Німеччини і Польщі ймовірно пов'язаний з тим, що німецька влада намагається припинити потік нелегальних мігрантів в країну. Ще в жовтні Берлін запровадив прикордонний контроль з Польщею, Чехією та Швейцарією, в межах якого почалися ретельні перевірки транспорту, що їде до Німеччини.

Читайте також: перевізники Польщі посилюють блокування кордону

Уряд Польщі відреагував на блокаду кордону польськими перевізниками

Міністерство інфраструктури Польщі повідомило, що звернулось до України з пропозицією врегулювати питання блокади на міжнародних пунктах пропуску.  

Повідомлення стосується вимог протестувальників, а саме:  

  • скасування «транспортного безвізу»  
  • відміна електронної черги для вантажівок на номерах ЄС 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також