Був при смерті двічі: львівські лікарі поділилися історією порятунку чоловіка (ФОТО)

Медики вдруге витягнути чоловіка з того світу.

Фото надане пресслужбою лікарні

Львівські лікарі поділилися історією порятунку чоловіка, який двічі був при смерті. Про це повідомили Варта 1 у прес-службі лікарні.

Спершу, чоловік потрапив у жахливу ДТП. Вдруге, коли вже мав виписуватися з лікарні, а його кишківник раптово вразило вбивче запальне захворювання. Попри мізерні шанси на порятунок, спеціалісти Лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова, змогли і вдруге витягнути чоловіка з того світу.

Фото надані пресслужбою лікарні

Пацієнт: 48-річний Михайло Колісник з міста Новояворівськ, що на Львівщині. Рік тому чоловік з дружиною і трьома дітьми потрапили у ДТП.

Під час розвороту в їхнє авто врізався інший легковик. Основний удар прийшовся на водія - Михайла. Водночас його дружина і діти, завдяки паскам безпеки, відбулися травмами середньої важкості.

До Лікарні Святого Луки постраждалого доправили у важкому стані: крововилив у мозок, забій легень, переломи поперекового відділу хребта, тазу, великогомілкової кістки та ребер. Анестезіологи, травматологи та хірурги одразу забрали пацієнта в операційну. Спершу провели лапаротомію, тобто відкрили доступ до черевної порожнини, аби впевнитися, що там немає активної внутрішньої кровотечі. Далі - зіставили та зафіксували пошкоджені кістки.

Потому два тижні лікарі відділення анестезіології та інтенсивної терапії виходжували важкого пацієнта.

І, коли здавалося, що небезпека вже позаду і Михайло наближається до виписки - його стан стрімко погіршився.

Фото надане пресслужбою лікарні

Причина - коліт і його найважче ускладнення-токсичний мегаколон. Це рідкісне та небезпечне для життя ускладнення запального захворювання кишківника. Воно викликає патологічне розширення товстої кишки, непрохідність та може призвести до органної недостатності і сепсису. Стан пацієнта - вкрай важкий. Шанси вижити мінімальні - 1 зі 100. Наші лікарі терміново забирають Михайла в операційну. Хірурги видаляють частину товстої кишки та формують стому - це штучний отвір у черевній порожнині з виведеною назовні кишкою. Однак після цієї операції стан пацієнта покращується ненадовго, септичні процеси тривають і далі. Тож лікарі виконують повторну резекцію - видаляють ще частину кишки та виводять нову стому. Загалом у ході двох втручань хірурги видалили Михайлові 90% товстого кишківника. А потому - цілий місяць стан пацієнта стабілізовували анестезіологи і таки вибороли йому життя. А за чотири місяці після втручання лікарі планово закрили стому. За рік після потрапляння в ДТП Михайло прийшов до нас на плановий огляд.

Чоловік не втомлюється дякувати лікарям, які двічі врятували йому життя: «Зараз я прийшов сюди власними ногами, а тоді в реанімації думав, що не виживу. Виявилося, що в світі так багато добрих людей. Я дякую хірургам, травматологам і анестезіологам за те, що врятували моє життя. Дякую медсестрам та санітаркам, які щодня були біля мене і доглядали».

Читайте також: на Львівщині п’яний молодик з Луганщини в’їхав у припаркований автомобіль в салоні якого були люди (ФОТО)

Лікарі теж задоволені, що змогли виходити такого важкого пацієнта і зичать йому міцного здоров’я.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також