«Це напевно ніколи не забудеться»: прикордонниця розповіла, як під час полону пережила теракт в Оленівці

Вона – одна з тих, хто пережив теракт

Українська прикордонниця Аліна Паніна потрапила в російський полон у травні 2022 року, під час виходу з «Азовсталі». В інтерв'ю «Еспресо» вона розповіла, як пережила теракт в Оленівці у липні 2022 року.

«Це жахливі спогади. Наш барак був недалеко від епіцентру вибуху, може 300 метрів. Практично спостерігали за цим всім – як вони заводили поранених під ранок», – поділилася Аліна.

За словами прикордонниці, неподалік від колонії були українські позиції, тож спочатку вона та інші полонені припустили, що стався прорив Сил оборони. Крім того, була версія, що у бараці стався бунт полонених. 

 «Зранку хлопців привели до нас у дворики. По одному заводили на якісь перев'язки. А допомогу надавали наші дівчата-полонені. Усі були шоковані. Чесно – це напевно ніколи не забудеться. Цю картину неможливо передати на словах, просто повірте», – додала вона.

Тоді Аліна Паніна думала, що в Оленівці перебував і її хлопець Ілля Музика. Проте згодом вона дізналася, що його вивезли до Росії.

«Вже коли його обміняли взимку (обмін полоненими відбувся 3 січня 2024 року, – ред.), то він розповідав, що в Оленівці пробули понад тиждень і їх відразу вивезли до Росії», – розповіла прикордонниця.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також