Це ознаки катастрофи: екснардеп прокоментував скандальне відео з львівського гуртожитку (ВІДЕО)

Така «вписка» або «прописка» — це класична традиція країни-агресора

Фото-колаж з відео

Екс народний депутат Борислав Береза прокоментував скандальне відео з львівського гуртожитку.  Про це він висловився у своєму Telegram

«Ці відео — ознака катастрофи. Така «вписка» або «прописка» — це класична рф-традиція, яка корінням уходить в совкову «дідовщину». Є багато відео з РФ де так само «пробивають лося». А це говорить про те, що ця традиція запозичена в рашці. І по вигляду б'ючих — з задоволенням. Такі «одиннарот». Це спільна проблема виховання в сім'ї, виховання в школі та у підходах до морально-патріотичного виховання держави. Не здивуюся, якщо ці хлопці добре знаються на АСЄ (Арештантський статут єдиний). А це взагалі — рашистська традиція останніх десятиріч.

Відомо, що відео знято в одному з училищ села Червоне Золочівського району. Добре, щоб на це відреагували правоохоронці.

Дуже смішно, що директорка училища наголосила, що шокована побаченим і всіх студентів знала лише… з позитивного боку. Значить вона їх не знала. Або робить вигляд, що не знала, щоб уникнути відповідальності.», - заявив Борислав Береза.

Він додав, що подібні субкультури були і в його дитинстві, як і дідовщина в армії СРСР.

« Але ми ж йдемо від «совка» до Європи і хочемо цього позбутися?»,- резюмував екснардеп.

В соцмережах набуло розголосу відео, зняте в ДПТНЗ “Червоненське ВПУ” на Золочівщині Львівської області, де зафіксовано побиття і приниження учнів.

Як повідомляла «Варта 1», на кадрах видно, як кілька хлопців у присутності десятка однолітків застосовують фізичну силу, випробовуючи свої «боксерські» можливості на своїх двох однокласниках.

Згодом на інцидент відреагували в прокуратурі. За фактом побиття студентів училища на Львівщині розпочато кримінальне провадження.

«За процесуального керівництва Золочівської окружної прокуратури Львівської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом побиття першокурсників одного із училищ Львівщини. Попередня правова кваліфікація – хуліганство, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України)», - йдеться у дописі.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена