«Це питання глобальної безпеки — покарати росію»: глава держави розповів про заручення підтримкою нових країн

Зеленський найближчими тижнями планує провести переговори та звернення, які сприятимуть покаранню російських воєнних злочинців

Фото: інформативне

Від початку повномасштабного вторгнення РФ українські правоохоронці роблять усе, що необхідно для фіксації злочинів окупантів і для збору доказів.

Про це сьогодні, 10 липня, заявив президент Володимир Зеленський у своєму традиційному відеозверненні.

«Російський терор давно перетнув ту межу, за якою багатьом у цивілізованому світі стало очевидно, що це питання глобальної безпеки — покарати росію, державу-терориста, за все зроблене нею проти України й міжнародного правопорядку», — зазначив глава держави.

Зеленський повідомив, що найближчими тижнями планує провести переговори та звернення, які сприятимуть покаранню російських воєнних злочинців — не лише до європейських країн, але й до держав Азії, Африки та Латинської Америки.

«Причому ця активність спрямована не лише на Європу та інші традиційні регіони для роботи української дипломатії. Зробимо все, щоб і в Латинській Америці, і в Азії, і в Африці чули правду про російський терор на нашій землі», — підсумував Володимир Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також