Частину гурту МУР мобілізували під час гастролей на Закарпатті: що кажуть у ТЦК

Мобілізували увесь техперсонал колективу. Водночас, у ТЦК сказали, що у працівників не було права на відстрочку від призову

В Ужгороді перед виступом музичного гурту "Мистецький український рух" (МУР) співробітники ТЦК мобілізували весь технічний персонал команди. Про це йдеться в офіційній заяві МУР в Instagram.

Попри це, концерт відбувся з двогодинною затримкою, про що гурт повідомив на своїй сторінці в Instagram. Ситуацію також прокоментували в Закарпатському обласному ТЦК та СП.

Гурт МУР перед своїм виступом в Ужгороді 18 вересня повідомив у Мережі про мобілізацію технічних працівників колективу.

"ТЦК мобілізували весь технічний склад нашої команди. Перед виставою в Ужгороді зараз. Актори збирають декорації, організатор туру стає за світлову пушку, кабелі звуку підʼєднують до місцевої системи, що робити далі по туру – ми не знаємо. Але ми дізнаємось. І вирішимо це питання. Вистава відбудеться за планом", − йшлося в заяві.

Зрештою прем'єра реп-мюзиклу таки відбулася, але із затримкою в кілька годин.

"Всупереч тому, що ми були без технічної команди, які з честю прийняли присягу – ми своїми силами змогли побудувати все, хоч із затримкою майже у дві години", − зазначили в гурті МУР після свого виступу.


На ситуацію відреагували у Закарпатському ОТЦК та СП. В коментарі виданню zaholovok.com.ua там повідомили, що інформація від гурту МУР не є цілком правдивою. Зазначається, що військкоми діяли в межах своїх повноважень.

Раніше повідомляли: на Закарпатті виник конфлікт між чоловіком та співробітником ТЦК

"Насправді це сталося ще за день до концерту, 17 вересня, і в іншому населеному пункті. Під час з’ясовування обставин було виявлено, що права на відстрочку від призову за мобілізацією у громадян не було. Представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки діяли в межах своїх повноважень та чинного законодавства", – йдеться в коментарі ТЦК.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також
Керівництво українського проєктного інституту допомагало рф відновлювати НПЗ після атак українських дронів (ФОТО)

Керівництво українського проєктного інституту допомагало рф відновлювати НПЗ після атак українських дронів (ФОТО)

Під час обшуків в офісних та житлових приміщеннях фігурантів у Києві, Львові та Харкові вилучено мобільні телефони, системні блоки, ноутбуки, флешки та чорнові записи із доказами співпраці з рф