Через питання Волинської трагедії: у Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС

Косіняк-Камиш не змінив своєї думки навіть попри критику президента Дуди

Міністр оборони Польщі, голова Польської селянської партії Владислав Косіняк-Камиш блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska.

"Я не змінюю своєї думки, хоча бачу, що президент Дуда має іншу. Україна не вступить до Європейського Союзу, я не дам своєї згоди, якщо вона не вирішить питання Волині", – заявив Косіняк-Камиш.

Він наголосив, що питання військової допомоги – "це питання як гуманності, так і нашої безпеки, але економічні чи історичні питання повинні бути з'ясовані".

Як зазначив очільник Міноборони, навіть якщо країни-члени ЄС погодяться на вступ України до блоку, то його Польська селянська партія, яка входить до урядової коаліції, виступить проти. Це в разі, якщо не буде проведена ексгумація жертв Волинської трагедії та не буде вшановано їхню пам'ять.

Політик додав, вступ до ЄС – це дія для розвитку, підвищення рівня функціонування як держави, і для цього слід виконати "певні умови не тільки економічні, але й з погляду підходу до правди, до історії".

"Історія – не для істориків, як сказав міністр Кулеба. Це найгірше формулювання, яке можна використати", – наголосив Косіняк-Камиш.

Читайте також: на Рівненщині шукатимуть останки жертв Волинської трагедії

Він також прокоментував слова президента Польщі Анджея Дуди про те, що "той, хто блокуватиме вступ України до ЄС, є частиною політики путіна". Міністр оборони сказав, що принципово не згоден з президентом.

"Фундаментальним принципом є встановлення умов для вступу до Європейського Союзу, таких як історична правда, примирення з минулим та повага до інших, з ким ти хочеш бути в Союзі. Коли ми маємо встановити ці умови?" – висловився Косіняк-Камиш.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також