Через спрагу наживи та влади у Запорізькій області, серед колаборантів почалися сутички

Також в області відбулася ротація окупаційних військ

Фото:інформативне

В Запорізької області на окупованих територіях серед колаборантів почалися сутички.

Про це у Телеграм, сьогодні, 8 червня, розповів голова Запорізької обласної Військової адміністрації Олександр Старух.

«Попри всі заяви окупантів, Запорізька область залишається і завжди буде частиною України. Випадки колаборації тільки поодинокі, а ті хто вирішив допомагати ворогові, вже почали про це шкодувати... Через спрагу наживи та влади, серед колаборантів почалися сутички. Про це свідчить поява випадків з підривами та вибухами на окупованих територіях. Зрадники бояться за своє життя і тепер мріють втекти з нашої області до Криму», — повідомив голова адміністрації.

Також в області відбулася ротація окупаційних військ.

«З початку тижня на тимчасово окупованих територіях було помічено різке зменшення кількості окупаційних військ. Виявилося, що ворожі сили з кінця минулого тижня проводять ротацію. Замість тих, хто здійснював безчинства на окупованих територіях, на територію зайшли свіжі сили, переважно вихідці з ДНР», — зауважив Олександр Старух.

Голова обласної адміністрації прокоментував ситуацію з курортним сезоном цього року.

«Курортний сезон провалений. Це велика проблема, адже жителі Бердянська, Приморська, Кирилівки жили з курортного сезону. Туди приїжджали мільйони людей на відпочинок. Зараз, під час війни, ніякого курортного сезону не буде. Його відсутність ускладнить економічну ситуацію на цих територіях. На окупованих землях, а саме на узбережжі, рашисти лише роблять гучні заяви, створюють красиву картинку, але насправді ситуація там складна», — повідомив очільник адміністрації.

Тим часом, продовжується евакуація з тимчасово окупованих територій у обласний центр.

«Ситуація динамічна. За вчора виїхало приблизно 200 автомобілів. Заїхало на територію вдвічі більше. Значна частина евакуйованих з Херсонщини», — повідомив Олександр Старух.

Люди виїздять на окуповані території з різних причин. Це волонтери, які возять ліки, люди, які приїжджають для лікування у Запоріжжя, а потім повертаються, а дехто їде перевірити цілісність свого майна та відвідати родичів. Ворог створює значні незручності для їх пересування.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також