Через теплу погоду на Львівщині значно активізувалися кліщі

77a81a4-klisch2
77a81a4-klisch2

Через теплу, сонячну погоду, яка зараз стоїть на Львівщині, значно активізувалися кліщі, які переносять хворобу Лайма. За два дні львів’яни принесли на дослідження до львівського обласного лабораторного центру 17 кліщів, значна частина з них виявилася інфікована бореліями.

Про це «ZAXID.NET», 17 жовтня, повідомила завідувачка відділу особливо небезпечних інфекцій Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірина Куліш.

«На даний час, у центрі дослідили 13 із 17 кліщів, які принесли львів’яни, шість з них були інфіковані бореліями. Це доволі багато», — каже Ірина Куліш.

Найбільше постраждали від укусу кліщів грибники, які шукали гриби у Сихівському лісі, а також львів’яни, які виїжджали на природу у Яворівському, Пустомитівському, Сокальському і Жовківському районах та у курортному Моршині.

Загалом у вересні, за словами Ірини Куліш, у Львові та області було зафіксовано 26 випадків хвороби Лайма. Серед тих, у кого діагностували це захворювання, було двоє неповнолітніх дітей. А за дев’ять місяців 2019 року на хворобу Лайма, через укуси кліщів, захворіло 175 мешканців Львівщини.

Нагадаємо, хвороба Лайма — це інфекційне захворювання, яке може мати хронічний або гострий перебіг і уражати серце, суглоби, нервову систему і шкірні покриви. Тож якщо помітили на тілі кліща чи червоні плями невідомого походження, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Ризик зараження на хворобу Лайма, як кажуть лікарі, залежить від тривалості присмоктування. Якщо кліщ був на тілі менше ніж добу, ймовірність інфікування доволі мала, проте після третьої доби наближається до 100 %.

varta1.com.ua: Новини