Через війну Україні загрожує міграційна криза: подробиці

Після завершення війни ця недостача робочої сили може бути катастрофічною

ФОТО: ілюстративне

Директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Елла Лібанова наголосила, що робочої сили в Україні не вистачає вже зараз. Після завершення війни ця недостача може бути катастрофічною, тому доведеться запрошувати мігрантів з інших країн. Про це сказала у коментарі телеканалу “Еспресо".

 Розмова відбулась у Львові під час форуму «Україна - Польща», на якому, зокрема, обговорювали стратегію повернення українських мігрантів. Елла Лібанова додала, що робочої сили в Україні не вистачає вже зараз. Після завершення війни ця недостача може бути катастрофічною.

«Якщо ми не зможемо самі себе забезпечити робочою силою. А ми не зможемо. То доведеться когось запрошувати з інших країн. Скоріше за все – це будуть люди з менш розвинених країн. Зазвичай це так відбувається. Але якщо в Україні будуть цікаві для молоді стартові умови, то можуть приїхати і поляки, і з країн Балтії, можуть приїхати і з Центральної Європи, Західної Європи – це абсолютно можливо», – заявила вона. 

Раніше повідомляли: українська економіка котиться у прірву через мобілізацію, - Bloomberg

За даними ООН, за кордоном перебуває понад 6,5 мільйонів українців. Це ті біженці, які поїхали через вторгнення росії. Третина з них – це люди до 18 років. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також