Червоний Хрест просять перевірити умови утримання бійців «Азова» на території РФ

Фото: інформативне

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до Міжнародного Комітету Червоного Хреста з проханням перевірити дотримання прав військовослужбовців полку «Азов», які утримуються на тимчасово окупованій території Донецької області, відповідно до Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Про це розповіла Людмила Денісова у «Telegram».

Омбудсменка зустрілася з рідними українських військових, які тримали оборону в заблокованому російськими окупантами комбінаті «Азовсталь» в Маріуполі: дружиною командира полку Нацгвардії України «Азов» Дениса ПрокопенкаКатериною та дружиною військовослужбовця Арсенія ФедосюкаЮлією.

«Катерина Прокопенко розповіла, що напередодні мала коротку телефонну розмову з чоловіком, який повідомив про «задовільні умови утримання». Жінки стурбовані, що не мають жодного підтвердження цьому, а також чи надається їм  життєво необхідна медична допомога»,підкреслила уповноважена з прав людини.

Вона зазначила, що згідно з мандатом, МКЧХ має право відвідування українських військовослужбовців та перевірки умов їх утримання.

Нагадаємо, понад два місяці бійці Азова тримали оборону Маріуполя, перетворивши підприємство «Азовсталь» на фортецю. 

16 травня російські ЗМІ повідомили, що окупанти домовилися з українськими захисниками з «Азовсталі» про відкриття коридору для поранених бійців у напрямку тимчасово окупованого Новоазовська.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також