Чи буде дефіцит та подорожчання пального у разі проблем з електрикою: відповідь експерта

ФОТО: ілюстративне

Директор Консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн заявив, що дефіциту пального та зростання цін саме через можливі проблеми з електрикою не буде. У себе на Facebook-сторінці він пояснив чому.

«Чи буде дефіцит пального та злет цін через проблеми з електрикою? Таке питання ставлять мені все частіше. Дехто цікавиться купівлею талонів на АЗС, але більше ніж на 4 місяці мережі фіксувати ціну не хочуть. Люди нервують. Будь ласка, не витрачайте на ці хвилювання свої нерви. Скажу так: ринок пального мріє про дефіцит з початку 2023 року. З тих пір, як у 2022 році побудували нову систему забезпечення нафтопродуктами, ринок живе у стані перманентного профіциту всіх видів пального», – зазначив експерт.

За його словами, інколи оптові ціни продажу навіть нижчі за собівартість. До того ж такий «перелив ринку» відбувається на тлі заблокованого польського кордону, а також атак по нафтобазам. Тільки протягом останнього місяця згоріло три термінали.

 Експерт додав, що складно уявити відчутний дефіцит бензину, а тим більше дизелю. Є де купувати і чим привезти.  Щодо цін, то їхній злет може статися лише через нестачу, якої не очікується й не прогнозується. Також можливе як зростання, так й зниження цін через коливання світового ринку. Зниженню вартості також не сприяє курс долара, який наближається до 40 грн.

«Пальне буде, трагічного зростання я особисто не прогнозую. А діжечка пального »про запас« ніколи не завадить, знаємо з 2022 року», –  додав Куюн.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк