Чи будуть повістки в «Дії»: у Мінцифри дали відповідь

Фото ілюстративне

Голова Мінцифри Михайло Федоров дав відповідь, на питання, яке неодноразово задають користувачі «Дії» в Україні.  Про це Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів в  інтерв'ю «РБК-Україна».

На питання, як працюватиме «Дія» для військовослужбовців, міністр відповів:

«Ми закінчимо відцифровувати всі найпопулярніші сервіси в Україні. Якщо взяти 120-130 найпопулярніших послуг, а це 90% всіх звернень громадян до держави, то вони в цьому році будуть оцифровані», - каже Федоров..

Також Міністр додав, що наразі пропрацьовується цифрове посвідчення ветерана і можливість отримувати сервіси для ветеранів.

«Мінцифра долучилася до проекту трансформації ВЛК. Це комісії, через які проходять ветерани, які отримали поранення на полі бою. І зараз там є нелюдська бюрократія, так не можна ставитися до ветеранів. Тому ми допомагаємо цифровізувати цей напрямок, впровадити медичні електронні системи в госпіталях», - каже міністр.

Проте, за словами Федорова сервіс  «Дія» точно не буде використовуватися, щоб відправляти повістки.

Як повідомлялося раніше, ще до початку повномасштабної війни Росії проти України в державі тривала робота щодо приведення реєстру військовозобов'язаних в електронний вигляд. У межах цього процесу з'явилася можливість змінити місце прописки через «Дію».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також