Чи може росія швидко відновити свою авіаційну потужність: експерт оцінив втрати

Станом на 8 листопада, збито 278 літаків та 260 вертольотів

ФОТО: ілюстративне

Авіаційний експерт Валерій Романенко вважає, що росія в найближчі роки не зможе відновити свою авіаційну потужність. Також росіяни навряд побудують літаки п’ятого покоління. 

Про це він сказав у коментарі «Радіо НВ». 

Валерій Романенко розповів, що авіавиробництво у росії впало у понад три рази. А тому найближчими роками росіяни не зможуть поновити виробництво військових літаків. 

«Зараз усі провідні європейські повітряні сили, провідні країни НАТО, отримують літаки п’ятого покоління. І вже зараз, на сьогодні, понад 50 таких літаків — це винищувачі F-35. А росіяни виготовили шість таких літаків, з них один розбили, прямо на заводі. Мають п’ять таких літаків», — сказав авіаційний експерт. 

Романенко додав, що росія втратила на війні проти України майже половину своїх штурмовиків та частину бомбардувальників.  

«Майже половину своїх штурмовиків втратили, а ці літаки останній був випущений у 1989 році. Тобто, штурмова авіація зазнала непоправних втрат, бомбардувальна авіація зазнала великих втрат і може бути відновлена лише за рахунок оголення інших, наприклад, Далекосхідного регіону, або інших регіонів — коли потрібно буде повністю вивести звідти бомбардувальні підрозділи», — сказав Валерій Романенко. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк