Чи знадобляться взимку генератори: в Міненерго дали пораду

Продавати, віддавати не потрібно

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Міністерстві енергетики готуються до складного наступного опалювального сезону, зважаючи на те, що в тактиці ворожої армії рф, яка руйнує ракетними ударами енергетичну інфраструктуру України, нічого не змінилося. Про це говорив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону, пише ТСН

“Ми виходимо з того, що в тактиці терористів нічого не зміниться, і з початком сезону вони знову почнуть масовані атаки на енергосистему. Безумовно, якщо є генератори - це добре, і вони мають бути”, - наголосив він.

Герман Галущенко зауважив, що генератори — це тільки резерв і додаткова можливість забезпечувати електропостачання у разі надзвичайної ситуації, викликаної, зокрема, масованим обстрілом.

Він нагадав, що було багато “експертних думок” про катастрофу з енергопостачанням і про можливі відключення у квітні - липні. 

“Як по факту бачимо, нічого не сталося. Ми робимо все, щоб забезпечити надійне постачання енергії для наших споживачів. Але безумовно, якщо є додаткове устаткування, зокрема генератори, то їх треба мати, нікуди не треба віддавати. Краще хай будуть як резерв”, - резюмував міністр.

Читайте також: ця зима буде страшнішою, ніж та, яку ми вже пройшли - енергетики

Україна очікує і готується до потенційних ворожих атак на енергетичні об’єкти протягом наступної зими

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також