Чиновницю Львівської міської ради засуджено до семи років тюрми: подробиці (ФОТО)

Вона було однією із організаторок незаконного виїзду призовників за кордон

Співробітники Служби безпеки викрили зловмисників, які «допомагали» військовозобов’язаним виїхати з України за підробленими документами, де підставою є «непридатність до військової служби». Одну із організаторок, начальницю райвідділу соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, засуджено до 7 років ув'язнення. Про це повідомляє пресслужба СБУ у Львівській області.

Співробітники Служби безпеки зібрали масив доказової бази щодо зловмисниці, яка «допомагала» військовозобов’язаним виїхати з України за підробленими документами, де підставою є «непридатність до військової служби».

За $1300 чиновниця гарантувала виготовлення «довідок», які входять до акту огляду Медико-соціальної експертної комісії про встановлення групи інвалідності. Такі «документи» є підставою для чоловіків призовного віку на виїзд за кордон в умовах воєнного стану.

Фото: СБУ

Для реалізації оборудки вона залучала своїх спільників з місцевої медико-соціальної експертної комісії.

Правоохоронці затримали посадовицю у серпні 2022 року «на гарячому» під час передачі клієнту «проплачених» ним фальшивих документів.

Фото: СБУ

Так, під час обшуків правоохоронці виявили: 

  • документацію, яка підтверджує організацію вказаної злочинної схеми;
  • два автомобілі преміум класу вартістю понад $75 тисяч США;
  • понад 8 млн грн у гривневому еквіваленті.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) і призначив 7 років тюрми.

Наразі встановлено осіб, які встигли скористатися протиправними послугами. Щодо них буде окремо прийнято рішення відповідними правоохоронними органами.

Читайте також: військовий ТЦК виготовляв фальшиві документи депутатам та їхнім родичам для ухилення від мобілізації (ФОТО).

Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників протиправної схеми.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк