Чого очікувати від курсу валют з початку наступного тижня

Новий прогноз

ФОТО: ілюстративне

На готівковому валютному ринку України панує стабільність. Так, наступного тижня (14-20 серпня) курс готівкового долара залишиться на колишньому рівні 37-37,5 грн, тож можна не бігти до банків здавати валюту. Про розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, пише OBOZREVATEL.

Він зазначив: різниця між курсами купівлі та продажу, а також поточні коливання становитимуть 15-25 коп.

Чому долар застиг

Як пояснив банкір, річ у тім, що НБУ зберігає баланс між попитом та пропозицією. Зокрема:

  • уважно відстежуючи будь-які ажіотажні рухи на ринку;
  • «своєчасно зупиняючи їх».

«Таким чином, протягом 14-20 серпня глобальні зміни на готівковому валютному ринку навряд чи відбудуться. Курсові рамки залишаться без змін – 37-37,5 грн/долар», - наголосив він.

Втім, зазначив Лєсовий, вкрай важливим є якнайшвидше і вигідне для України вирішення експортних труднощів. Адже:

  • щомісяця експорт сільгосппродукції приносив до казни України в середньому близько 600 млн доларів, що є важливим джерелом поповнення держбюджету;
  • частка експорту агропродовольчої продукції у загальному експорті України за наслідками І півріччя 2023 року склала 61%.

Який курс сьогодні

Вранці 11 серпня вартість американської валюти в середньому становила 37/37,63 грн за долар (купівля/продаж). Порівняно із вчорашніми значеннями курс підвищився на 3 копійки у продажу, а у купівлі не змінився.

Читайте також: на АЗС в Україні знову збільшили вартість пального.

Найдешевше серед найбільших банків готівкові долари продавав державний ПриватБанк (37,35 грн). А найвигідніше продавати американську валюту було в Укрексімбанку – по 37,1 грн за долар.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк