Чоловік, якого побили представники Самбірського ТЦК, розповів свою версію подій

І як записав відео

Чоловік, якого побив представники ЦК та СП Самбора на Львівщині, розповів на відео свою версію подій. Відео він опублікував в TikTok, пише ТСН

За словами постраждалого, заступник начальника одного з відділів Самбірського РТЦК та СП, а також військовослужбовець-водій цього відділу утримували його та ще одного потерпілого у приміщенні центру, намагаючись примусити їх «добровільно» пройти ВЛК (військово-лікарську комісію) для подальшої мобілізації. Чоловік розповів, що він наразі проходить лікування у медичному закладі.

Після оприлюднення відео з побиттям, до приміщення ТЦК та СП приїхали ДБР та швидка. Співробітники ДБР допитали його під запис як усе було.

«Я їм розповів, що почали прибирти ліжка, з кров'ю затирати сліди. Там була така історія – спочатку він бив Рому, без пістолета. Потім я підвівся, кажу: що ви творите. Відео тоді ніхто не записував. Він вибіг до кімнати якоїсь, заскакує з пістолетом. Було клацання. Не знаю, що сталося, патронник, не патронник, але він прямо стріляв, це 100%. Потім, коли він розлютився, не знаю, що в нього в голові було, почалося те, що ви бачили на відео», - розповів чоловік.

Чоловік також уточнив, як вдалося записати відео. Так, за його словами, мобільного телефону у нього не було, всі, хто перебував у кімнаті домовились знімати відео, хто кого б'є, і потім передавати своїм знайомим, щоб ці відео зберігалися.

«За вісім днів, що я там був, дуже багато було жахливого, у мене багато відео збереглося на гугл-диску. Вони думають, що в мене в телефоні (були відео - ред.), а я одразу все посилав. Я навіть ґрати намагався відкрутити, щоб вилізти. І втекти хотів. А потім думаю – якщо втекти, потім постійно ловитимуть», - резюмував він.

Нагадаємо, що 19 вересня з’явилося відео в Інтернеті, на якому в приміщенні ТЦК та СП Самбора на Львівщині військовий із пістолетом у руках жорстоко б’є чоловіка.

Так, заступникові начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК та іншому військовослужбовцю-водію цього центру, які підозрюються у незаконному позбавленні волі та катуванні двох громадян, обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт на два місяці без носіння електронного браслету.

Як виявилося, заступник начальника одного з відділів Самбірського РТЦК та СП, а також військовослужбовець-водій цього відділу понад тиждень утримували в приміщенні центру двох чоловіків, намагаючись примусити їх «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації.

Читайте також: ДБР затримало двох працівників військкомату Самбору, які знущались з незаконно утримуваного ними чоловіка (ВІДЕО)

Уже 21 вересня Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід працівникам Самбірського ТЦК, які незаконно утримували та знущалися з двох чоловіків.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена