Чоловіки призовного віку стали масово дарувати автомобілі жінкам – МВС

Різко зріс рівень перереєстрації автомобілів на жінок через договори дарування

Ілюстрація: ВСН

В Україні різко зріс рівень перереєстрації автомобілів на жінок через договори дарування, свідчать дані МВС.

Як пише NGL.media, судячи з усього, це прямо пов’язано із законодавчими ініціативами, які передбачають суттєві обмеження у розпорядженні майном для чоловіків, що ухиляються від мобілізації.

NGL.media проаналізували щомісячні дані про транспортні засоби та їхніх власників, які публікує МВС, і зауважили, що кількість реєстраційних дій з транспортом на підставі договорів дарування значно зросла. Наприклад, за минулий рік перереєстрація за договорами дарування, укладеними в територіальних сервісних центрах, зросла в 2,3 рази.

Якщо зазвичай щомісяця таких випадків було близько двохсот, то з літа 2023 року кількість перереєстрацій автомобілів на підставі договорів дарування почала зростати. У грудні кількість таких договорів сягнула майже 500, у січні – перевищила 1000, у лютому – сягнула майже 1300 договорів.

За нашою гіпотезою, українські чоловіки почали масово переписувати автомобілі на своїх дружин і через певні законодавчі ініціативи, які передбачають заборону чоловікам, що ухиляються від мобілізації, на проведення операцій з майном та обмеження на керування належними їм транспортними засобами. Варто наголосити, що жоден з таких законопроектів наразі не став законом.

У відкритих наборах даних МВС відсутня інформація про стать набувачів подарунків, тому Головний сервісний центр МВС на запит надав такі знеособлені дані.

Ці дані підтвердили нашу гіпотезу, бо саме з грудня 2023 року жінки почали значно частіше отримувати автомобілі у подарунок. Наприклад, у жовтні співвідношення жінки/чоловіки становило 175 проти 110, у листопаді – 157 проти 144, у грудні – вже 361 проти 114. А у січні це співвідношення зросло до 865 жінок проти 159 чоловіків. У лютому обдарованих автомобілями жінок стало у шість разів більше, ніж чоловіків.

Читайте також: Комітет з нацбезпеки ухвалив правку до законопроєкту про мобілізацію, яка виключає обмеження щодо ухилянтів.

Загалом за останні місяці жінкам найчастіше дарували автомобілі переважно 2007-2018 років випуску, нових автомобілів 2022-2023 р.в. лише вісім десятків. Найпопулярнішими моделями подарунків стали Volkswagen Passat, Кіа Sportage і Skoda Octavia. Хоча жінкам також дарували вантажівки, тягачі, автовози і навіть автоцистерни.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також