Чоловіків, затриманих під час незаконних спроб перетину кордону, доставлятимуть одразу до ТЦК - ДПСУ

Це одне з нововведень, передбачене постановою Кабміну про проведення призову на військову службу

фото ілюстративне з відкритих джерел

У Чернівецькій області чоловіків, яких затримали на кордоні через спробу незаконного перетину, доставлятимуть одразу до ТЦК. Працівники прикордонної служби мають право викликати поліцію, яка здійснить адміністративне затримання та доставить військовозобовʼязаного до центру комплектування. Втім за умови, якщо людина перебуває у розшуку Нацполіції.

Про це «Суспільному» повідомив помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв.

Це одне з нововведень, передбачене постановою Кабміну про проведення призову на військову службу. За словами Заруднєва, людину можуть доставити з кордону до найближчого відділення центру комплектування, якщо вона перебуває у розшуку Нацполіції.

«Раніше на усіх порушників, які намагались незаконно перетнути кордон, працівники складали протокол про адмінпорушення і відправляли в суд, який вирішував, яке покарання обрати. Зараз чітко прописано, якщо »по лінії ТЦК« людина перебуває у розшуку, прикордонники передають її поліції, а поліція доставляє прямо в ТЦК», — каже Ігор Заруднєв.

Читайте також: Безугла висловилася про українців, які проживають за кордоном.

За його словами, комунікація прикордонників напряму з працівниками центрів комплектування була і до нового законну про мобілізацію, але зараз покращилась.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також